Slik finner du det billigste forbrukslånet

Det er stor forskjell på forbrukslån og kostnader på et..

Slik finner du det billigste forbrukslånet

Consumer-Loan

Det er stor forskjell på forbrukslån og kostnader på et slikt lån. Vi skal prøve å hjelpe deg med å finne frem til de billigste lånene.

De billigste forbrukslånene

Det er ikke enkelt å finne frem til de billigste forbrukslånene. Det er så mange ulike aktører på markedet og alle tilbyr forbrukslån med fordelaktige betingelser. Derfor er det viktig å se seg godt omkring, før du signere på et lån. Mange reklamerer med lav rente, men den lave renten blir du aldri tilbudt. Skal du oppnå den laveste renten, så må du ha en meget høy inntekt og lite gjeld. De fleste som er i en slik situasjon, trenger ikke et forbrukslån.

Du kan som oftest låne inntil kr 500 000 hos de fleste banker og finansieringsselskaper. Du bestemmer selv hvor mye du ønsker å søke om og hvor lang tid du vil bruke på nedbetalingen. De fleste bankene har 12-15 år som maksimal nedbetalingstid. Fordelen med en lang nedbetalingstid, er at du betaler mindre avdrag hver måned. Dette gir deg god kontroll over økonomien din og det er enklere å overholde betalingsplanen. Ulempen er jo lengre lånet løper, jo mer betaler du i rente. Så ønsker du å spare penger, må du betale tilbake lånet over en kortere periode og med større månedlige avdrag. Dette vil gi deg en lavere rentekostnad.

Låneformidlere er ofte veien å gå

Skal du finne et billig forbrukslån, kan det være en idé å søke hos en låneformidler. En slik formidler har gjerne et samarbeid med en rekke banker og finansieringsselskaper. Dette betyr at når du søker om lån gjennom en låneformidler, så vil søknaden din bli sendte videre. Om låneformidleren jobber sammen med 12 ulike banker, så vil din søknad bli vurdert av alle 12 banker. Disse vil hver især vurdere om de kan tilby deg lån og i tilfelle på hvilke betingelser. Bankene har ulike vurderinger og det er derfor ikke sikkert at du vil motta lånetilbud fra dem alle sammen. Men fordelen er at en låneformidler ofte får bedre vilkår enn hvis du hadde søkt alene.

Etter hvert som du mottar ulike tilbud fra låneformidlerens partnere, kan du enkelt sammenligne tilbudene og se hvilke som er det billigste. Husk at det ikke kun er renten som avgjør hvilket tilbud som er det beste. Det er også andre utgifter på et forbrukslån og disse kan variere mye. En ting er hvor mye du får låne, det vil variere fra bank til bank. Noe annet er de ulike gebyrene. Du må betale et termingebyr på alle forbrukslån. Dette gebyret kan være på kr 25 per måned og det kan være på kr 50 per måned. En forskjell på kr 25 hver måned over 15 år, blir penger det også. Det er faktisk tett på kr 5000 og de kan jo fort brukes til noe annet. Det samme gjelder med etableringsgebyret. Her er forskjellen ikke så stor lengre, men det er fortsatt penger å spare. De rimeligste tar rundt kr 650 i etableringsgebyr, mens de dyreste ligger på knapt kr 2000.

Hvor skal du søke?

Det finnes mange ulike låneformidlere som tilbyr deg billige forbrukslån. Dette gjelder blant annet Lendo, Centum Finans og Lånemegleren. Det finnes flere, men disse er de største og her kan du få bra betingelser. De jobber sammen med mange av de store bankene og banker som er gode på forbrukslån. Siden en låneformidler formidler mange lån til bankene, så vil de få bedre betingelser på lånene enn hvis du hadde søkt selv.

Du finner de ulike låneformidlere på nettet og søknadskjemaet kan også fylles ut på nett. Her kan du fylle ut hvor mye du ønsker å låne og lengden på nedbetalingen. På nettsiden finner du ofte en lånekalkulator hvor du enkelt kan se hva et lån vil koste deg. En slik kalkulator er ikke 100%, renten avgjøres først etter kredittvurderingen, men den gir en idé om hvor mye lånet vil koste deg. På denne måten får du en oversikt over hvilket forbrukslån som er det billigste. Send inn søknaden din og du vil i løpet av et par dager motta tilbud på lån. Da kan du sammenligne disse og finne frem til det billigste lånet.


Related articles